Skip to main content

OOGLIDCORRECTIE

Categorie: Category

Een ooglidcorrectie (de zogenaamde blepharoplastie of ooglift) is een operatieve correctie waarbij de overtollige huid van het onderste of bovenste ooglid wordt verwijderd. De oogleden kunnen in de loop van de tijd hun stevigheid verliezen en gaan hangen. Hierdoor ontstaan klachten zoals gezichtsverlies, maar ook traanogen, geïrriteerde ogen en/of een zwaar, drukkend of vermoeid gevoel rond de ogen. Deze klachten kunnen in alle leeftijdscategorieën voorkomen en zijn niet enkel voorbehouden aan ouderen.

De operatie duurt in het algemeen ongeveer 45 minuten en gebeurt onder plaatselijke verdoving in AZ Klina te Brasschaat. De ingreep is volledig pijnloos. De behandeling wordt vooraf in een consultatie besproken waarbij de arts bekijkt of de ooglidcorrectie noodzakelijk is.

Tijdens die voorafgaande consultatie worden bijkomende onderzoeken, o.a. gezichtsveldonderzoek, uitgevoerd om te bepalen of de ingreep een medische of enkel een esthetische indicatie heeft. Dit dient voorafgaandelijk bevestigd en goedgekeurd te worden door de adviserende arts van het ziekenfonds.

De arts geeft u graag meer uitleg over het verloop en de nazorg van zo’n behandeling.

Leave a Reply